Er was een probleem met het laden van de reacties.

Hoe moet ik mijn e-mails lezen wanneer je op reis bent?

Support Portal  »  Veelgestelde vragen  »  Bekijkt artikel

Printen

Gebruik IMAP voor E-mail Synchronisatie

• Synchroniseer uw apparaten: Als u gewoonlijk uw e-mails leest op meerdere apparaten (zoals een laptop, smartphone, of tablet), zorg er dan voor dat uw e-mailaccount is ingesteld met IMAP. Dit zorgt ervoor dat uw e-mails gesynchroniseerd blijven over al uw apparaten, waardoor u altijd toegang heeft tot uw nieuwste berichten en mappenstructuur.

Mobiele Apparaten en Apps

• Smartphone en tablets: Zorg ervoor dat u een betrouwbare e-mailapp heeft geïnstalleerd op uw smartphone of tablet. De meeste smartphones hebben standaard e-mailapps die zowel POP3 als IMAP ondersteunen, maar u kunt ook kiezen voor third-party apps die vaak extra functies bieden.
  • Offline toegang: Sommige e-mailapps bieden de mogelijkheid om e-mails te downloaden voor offline lezen. Zorg ervoor dat u deze functie inschakelt als u verwacht in gebieden met onbetrouwbare internetverbinding te zijn.

Webmail

• Toegang via een browser: Als alternatief kunt u altijd inloggen op uw e-mailaccount via een webbrowser. Dit is handig als u liever geen e-mails opslaat op het apparaat dat u gebruikt, of als u tijdelijk een computer van iemand anders of een openbare computer gebruikt.
  • Veiligheidsmaatregelen: Zorg ervoor dat u uitlogt uit uw account en de browsergeschiedenis wist wanneer u toegang krijgt tot uw e-mail op een openbare of gedeelde computer.
  • Locatie: Ga naar https://www.jouwdomeinnaam.be/webmail/

Veiligheidstips

• Gebruik beveiligde WiFi-verbindingen: Vermijd het lezen van uw e-mails via openbare WiFi-netwerken zonder wachtwoordbeveiliging. Overweeg het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) voor een veiligere verbinding.
  • Tweestapsverificatie: Activeer tweestapsverificatie voor uw e-mailaccount voor extra beveiliging. Dit kan vooral handig zijn als u op reis bent en verbinding moet maken met verschillende netwerken.

Voorbereiding voor Reizen

• Automatische antwoorden: Als u niet in staat zult zijn uw e-mails regelmatig te controleren, overweeg dan het instellen van een automatisch antwoord om mensen te laten weten dat u mogelijk vertraagd reageert.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u verbonden blijft en uw e-mails efficiënt kunt beheren terwijl u op reis bent.

Deel via
Is dit artikel zinvol?